An1mo Visie;

Hoe ziet ondersteuning van An1mo eruit?

 

Elke cliënt is uniek en elke vraag is dat ook. Veel vragen komen voort uit zaken waar je in je leven tegenaan loopt. In de basis vindt de hulpverlening plaats in de eigen omgeving. Dus gewoon in je eigen huis of appartement.

We weten uit ervaring dat er veel op je afkomt in het zelfstandig wonen: het op orde houden van je huis, de omgang met je buren, het verwerken van post en/of administratie, het gebruik maken van het openbaar vervoer en het goed voor jezelf zorgen. Het kan zijn dat je deze zaken goed beheerst en dat je heel andere vragen hebt. Maar we kunnen je leren om hier nog zelfstandiger in te worden. Misschien heb je juist vragen op het gebied van relaties of contacten met vrienden of familie.

Wil je werken aan je sociale of communicatieve vaardigheden in de sociale problemen die je tegenkomt? Of ben je juist op zoek naar het krijgen van sociale contacten en hoe je deze onderhoudt. Wij kunnen je daarbij helpen.

korte lijnen

We bieden ook hulp bij het contact met instanties. Dit kan zijn op het gebied van het invullen van ingewikkelde formulieren, maar ook kunnen we jou bijstaan tijdens gesprekken met derden. Bijvoorbeeld met een gemeente, een woningbouwvereniging, het UWV of een potentiële werkplek. Of als je op zoek bent naar een passende opleiding. An1mo heeft de beschikking over een groot netwerk van professionals, die zo nodig ingezet kunnen worden.

Ook op medisch gebied kunnen we je bijstaan. Als je naar de dokter, een tandarts of het ziekenhuis moet en je vindt het spannend of lastig te begrijpen. We kunnen dan naast je staan om het moeilijke gesprek te vertalen naar de praktijk, zodat jij weer verder kunt. Spelen er zaken uit het verleden die je nog een plekje moet geven, dan kan je ook therapie hiervoor krijgen. An1mo gaat dan samen met de orthopedagoog kijken naar een passende therapie.

Neem nu contact op met ons voor de mogelijkheden.

 

Bel ons direct

Contactformulier

15 + 10 =