Team

Ilona van ’t Haar

“Stap voor stap….”

Ilona van 't Haar

Ik ben Ilona van ’t Haar (46).

…Gaf ik dansend en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, invulling aan mijn leven. Ik leerde de wereld kennen via verre reizen en koos voor een sociale studie tot sociaal pedagogische hulpverlener. Ik koos na mijn opleiding voor een dienstverlenende functie. Dat de Rabobank niet de passende plek voor mij was, realiseerde ik me later.

Ilona van 't Haar

De zorg lokte.

Van mensen begeleiden, gaat mijn hart sneller kloppen. Bij Partou kreeg ik een kans. Ik ontwikkelde en groeide als gespecialiseerd pedagogisch medewerker voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Vanuit de gedachte dat ieder kind uniek is en zich ontwikkelt op zijn of haar eigen tempo, ontstond een rode draad en werd steeds duidelijker wat ik te bieden heb.

Ik vind het interessant om gedrag te onderzoeken. Waar komt het vandaan? Wat speelt er en wat doet die situatie met het kind en de omgeving. En niet onbelangrijk, hoe werken de collega’s met elkaar samen? Is er sprake van een verstoorde groepsdynamiek en hoe kan ik deze beïnvloeden? Ik was altijd op zoek naar verbinding en verdieping. En ik realiseerde me dat ik mijn talenten niet optimaal inzette. Terug naar de schoolbanken dus.

Ik benutte de lockdown om verder te studeren. Ik koos voor een post HBO Orthopedagogiek. En toen ik daarna het geleerde in de praktijk bracht met wat voorzichtige ervaringsstappen, viel alles op zijn plek. Alle stappen die ik in het leven had gezet tot dat moment, kwamen samen toen ik me realiseerde dat dit was waar ik al die tijd naartoe had gewerkt.

En natuurlijk, zoals het leven je soms kansen geeft, trof ik kort daarna, tijdens een spontaan gesprek, 1 van de oprichters van An1mo. Ik werd getriggerd door hun visie: ‘leren door ervaren’. Cliënten bewandelen hun eigen pad, met vallen en opstaan, maar houden zelf altijd de regie. Ik voelde dat de tijd rijp was om weer een nieuwe stap te zetten en kreeg gelukkig de kans.

Mijn kracht is….

Onderzoeken welke begeleiding er nodig is, met respect voor de autonomie van de cliënt. Altijd
vanuit de gedachte: je mag er zijn, gewoon zoals je bent. An1mo biedt hulp en begeleidt cliënten bij het zetten van die belangrijke stap op weg naar zelfstandigheid. Ze maken hun eigen reis!

Mijn persoonlijke visie sluit hier naadloos op aan. Evenals het ‘leren door te doen’. De LVB-doelgroep is een nieuwe uitdaging voor mij en een stap in mijn eigen ontwikkeling. Ik voeg iets toe in de ondersteuning van gezinnen bij hun vragen over opvoeding en de ontwikkeling van hun kind. Ik kijk ernaar uit om met deze gezinnen mee te groeien en zo het gedrag van de ouders en kinderen te begrijpen en te gebruiken voor een stabiele nieuwe situatie.

Ik maak met persoonlijke aandacht contact en ben oprecht nieuwsgierig. Zo komen we samen in beweging met de cliënt aan het stuur. Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij An1mo.

Nu Contact met An1mo

Vul het contactformulier in en dan nemen we zsm contact met je op.

Bel ons direct

Contactformulier

14 + 15 =